Halloweeni készülődés gyerekekkel

Évek óta tartunk otthon Halloweent. Része ez az ilyenkor szokásos rituáléinknak: a Mindenszentek és halottak napja csendje, gyertyagyújtása és megemlékezései előtt egy-két napig beengedjük magunkhoz a rémmesék és a szörnyűző fények világát is. A Halloween nálunk családi program, közös kézműveskedéssel, sütögetéssel, beszélgetésekkel, és az egyre hosszabbra nyúló sötét, hideg estéket ellensúlyozó meleg fényekkel. Idén nálunk így nézett ki a készülődés.

Halloweeni csokis-cukorkás keksz

Ezt a halloweeni tortadekoráció cukorkát a fiam találta, és mélyen beleszeretett. Muszáj volt hát valamilyen módon felhasználni (bár ha engem kérdeztek, szörnyű az íze). Végül is nem bánom, mert ez egy olyan projekt, amely némi előkészület után nyugodtan rábízható a gyerekekre, akik boldogan maszatolnak a kekszekkel, a csokimázzal és a szórással. Én most nem sütöttem a kekszet, hanem vettem egy cukormenteset (egy édes keksz ezekkel az cukorizékkel a tetején ehetetlen lenne), készítettem egy étcsokimázat, és átadtam a terepet. Egy óra teljes nyugalom, és óriási sikerélmény a gyerekeknek.

Rémkastély

Egyébként is szeretünk kézműveskedni, de Halloweenkor pláne: ki ne szeretne mindenféle rémséges alakokat kitalálni és elkészíteni? Az idei projektünk egy szörnyekkel teli halloweeni kísértetház volt. Nem tart tovább egy óránál, ami éppen annyi idő, ami még leköti a kisebbeket is. Kell hozzá egy cipősdoboz, némi fekete, fehér, zöld és narancssárga lap, sütőpapír, festékek, zsírkréták, ragasztók, és már készülhet is a rémház. Az ablakokat persze felnőtt vágja ki egy éles késsel, de minden mást rábízhatunk a gyerekek fantáziájára. Este pedig nincs más dolgunk, mint néhány ledmécsessel bevilágítani és borzongani a sejtelmesen fényeken.

Tökfaragás

A klasszikus tökfaragást mi sem hagyjuk ki, a lámpáskészítés évek óta az apukás halloweeni projekt nálunk. Kell egy vidám arc és egy mérges, így világítanak párban néhány napig az ablakban.

Szörnyen finom szörnyes torta

Végül, de nem utolsó sorban, megleptük magunkat egy halloweeni desszerttel is. Rémesen néz ki, nem? És őrült finom.. Lánykorában ez egy málnás csokoládétorta csokis piskótával, pürésített édes-savanykás málnával és észvesztő csokiganache-sal, az a típus, ami addig kísért, amíg van belőle. Halloweeni pedig a marcipánszörnyektől lett. A színezékmentes marcipán mellé szereztünk egy kevés színeset is, és ugyan ezt nem esszük meg (borzasztó dolgok vannak benne), de mivel gyerekszemmel a szörnyszobrászkodás a lényeg az egészben, hát legyen, egyszer beruházok rá. Így amíg én elkészítettem a tortát, elkészültek a zombik, pókok, szellemek és múmiák is, és elfoglalhatták helyüket a rémséges sütin.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.