Őszi falevélművészet (nem csak) gyerekekkel

Jön a hétvége és állítólag még az idő is szép lesz, kár lenne kihagyni az őszi séta és gyűjtögetés lehetőségét. Szeretem az otthonunkat az évszakhoz dekorálni és egy kicsit behozni a kinti természetet. Ez nálunk közös kézműveskedést jelent, amikor beterítjük a nagy asztalt festékekkel, filcekkel, alapanyagokkal, és ráérősen alkotunk, próbálkozunk, ötletelgetünk. Most az ilyenkor tetemesre növekvő falevélgyűjteményünk felhasználásához kerestem inpsirációkat más blogokról, a Pinterest táblámon már jónéhány ötlet összegyűlt. Ide a kedvenceimet hoztam el – ezek egy része kifejezetten gyerekes projekt, de néhánnyal szívesen elpepecselnék akár egyedül is.

Őszi girland
SUPER MAKE IT!

Ez a klassz füzér egyszerű fagolyókból, tobozokból és préselt falevelekből áll. Válasszunk egy-két szép, az otthonunkhoz illő árnyalatot és fessünk csíkokat a díszekre. A fonálra ragasztószalaggal rögzíthetjük, vagy rá is kötozhetjük őket.

 

Levélállatok
Handmade Charlotte

Ezekhez a szupercuki őszi állatokhoz csak fekete és fehér vékony filcek kellenek, és néhány szép levél, amit pár napig lepréseltünk. A kedves szemekhez szükség lehet egy kis gyakorlásra is.

 

Levélnyomatok
Plasticades

A gyerekek is nagyon szeretik, ráadásul a levélnyomat végtelen lehetőségeket rejt: készíthetjük sormintában vagy montázsban, egy levélből vagy sokféléből, dolgozhatunk papírra, fára és textilre (megfelelő festékkel persze). A leveleket előzetesen itt is préseljük és szárítsuk ki.

Levélillusztráció
Ch∆n (PicsArt)

Oké, ehhez kell egy kis kézügyesség, de miért ne gyakorolhatnánk az egyszerű növényformák rajzolgatását? Ezt a letisztult és megnyugtató illusztrációt leginkább egy naplóban tudom elképzelni.

 

Festett levelek
Alisa Burke

A levélfestésben van valami meditatív. Préseljük le és szárítsuk ki a leveleket, és már próbálkozhatunk is a különböző színekkel és mintákkal. Jól néznek ki csak egy tálba beleszórva is, vagy felfűzve fali díszként.

 

Őszi lények galériája
JAN B (FLICKR)

Ez pedig a kedvencünk, egy játékos és mozgalmas galéria őszi lényekkel, akik mintha a Kuflik rétjéről kerültek volna elő. Kell hozzá néhány bot, néhány méter spárga, cellux, ragasztó, papírlapok, sok őszi termés és alkotókedv. Azt hiszem, mi ezzel próbálkozunk a hétvégén.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.