A “Négy évszak Budapesten” arról szól, amit a neve mond: Budapestről és szezonális élményekről. És ha te is az vagy, aki Budapesten szeretne egy lassabb, a városhoz és önmagához is jobban kapcsolódó életet élni, akkor valószínűleg itt a helyed.

Tősgyökeres budapesti vagyok, és imádom ezt a várost. Számomra a jó életminőség része, hogy élvezzem Budapest lehetőségeit. Éltem máshol is, kisebb és nagyobb helyeken, de nekem ez az igazi. Családos, iskolába-munkába rohanó, este hazaeső nőként ugyanakkor jól ismerem a nagyvárosi mindennapok kiábrándító rutinját és szürkeségét is.

Ezért próbálom évek óta megtalálni és fenntartani azt az életmódot, ami minőségibb, ténylegesen megélt életet biztosít nagyvárosi keretek között is.

Persze nincs nálam a bölcsek köve. Azt az életmódot, amelyet kialakítani igyekszem, folyamatosan tanulom. 2019 nyarán jött az ötlet, hogy ennek lépéseit és tapasztalatait megosszam másokkal is, ennek az eredménye ez a blog. Számomra a jelen megélését elsősorban az évszakok tudatos megélése jelenti. Ehhez sokminden hozzátartozik, amiről itt olvashatsz: szezonális ételek, otthon és életmód, közös tevékenységek a gyerekekkel, városon belüli és Budapesthez közeli programlehetőségek, környezettudatos városi lét. Mindez teljesen szubjektívan: arról írok, amit ismerek, amit kipróbáltam és ami számomra vonzó Budapestben. De az igazi persze az lenne, ha te is megosztanád velünk itt azt, hogy milyen a te jó budapesti életed – tavasszal, nyáron, ősszel és télen.

Kapcsolat