Szeptemberi kiállításpótló

A nagy nyári jövés-menésben ritkán jutok el budapesti múzeumokba, így könnyen előfordulhat, hogy csak az utólagos bosszankodás marad, amiért lecsúsztam valamiről. Ezen a nyáron is nyílt néhány olyan kiállítás, amelyet vétek lenne kihagyni, de amelyek szerencsére még gyorsan pótolhatóak az ősz elején.

1. Kollektív álmok és burzsuj villák – A magyar CIRPAC-csoport helyszínrajza

Az OSA Archívum Centrális Galériában megtekinthető kiállítása nyitotta meg a 2019-es Budapest100-at, de aki akkor lemaradt róla, szerencsére még szeptember 15-ig pótolhatja. Nem csak azoknak lehet érdekes, akik az építészet és a Bauhaus iránt érdeklődnek, hanem hozzám hasonlóan azoknak is, akiket ezek társadalmi-politikai kontextusa is foglalkoztat.

2. Király Tamás. Out of the Box

Ugyancsak szeptember 15-ig van időnk megnézni a Ludwigban a Király Tamás életművét bemutató kiállítást. Számomra már csak a téma miatt is kihagyhatatlan, a kritikák (pl. a Revizoré) szerint ráadásul a Ludwig kiállítása valóban nagyszerű látványvilággal és érzékenységgel dolgozta fel Király pályafutását.

3. Minden múlt a múltam

A Magyar Nemzeti Galériába mostanában nem csak a szürrealisták miatt érdemes ellátogatni, hanem a Fortepan archívumából készült fotókiállítás miatt is, amely tizenhat történetet mutat be nekünk. Szeptember 29-ig nézhetjük még meg.

4. A kamera poétája – André Kertész-kiállítás

Biztosan nem hagyom ki a Petőfi Irodalmi Múzeum október 6-ig látogatható, André Kertész párizsi korszakát bemutató kiállítását sem – különösen, hogy a kiállítás leírása és a kritikák szerint a kiállított forográfiák és dokumentumok jelentős része még soha nem került nyilvánosság elé.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.